Kerstconcert vanuit de dom van Regensburg online (video)

De Regensburger Domspatzen, Duitslands bekendste kathedraalkoor, weigert om na de maandenlange voorbereiding hun kerstconcert af te gelasten. 
19/12/2021 - 09:00

Door de coronamaatregelen moeten de Regensburger Domspatzen, een van de bekendste en beste kathedraalkoren van Duitsland, ook dit jaar opnieuw publiek weigeren voor hun jaarlijkse kerstconcert van dinsdagavond. Maar de verantwoordelijken van het koor bleven, mee onder invloed van de maandenlange voorbereiding waarbij nieuwe muziek werd ingeoefend, niet bij de pakken zitten.

Lees verder na de video. 

Ze besloten uiteindelijk het concert, dat zal plaatsvinden onder de titel: O magnum mysterium, op 21 december gewoon te laten doorgaan. Het kerstconcert, dat traditioneel plaatsheeft in de grote aula van de Universiteit van Regensburg, zal voor alle belangstellenden vanaf 19.30 uur gratis te volgen zijn via de website van het domkoor. Het wordt ook gelivestreamd via het YouTubekanaal van het koor, wat de mogelijkheid geeft om het ook gewoon naar televisie te casten. 

Directeur Christian Heiss van het kathedraalkoor kondigt aan dat het koor een selectie van ternationale kerstmuziek brengt, die de luisteraars zal rondleiden doorheen het beste van eeuwen muziekgeschiedenis.

Bron: domspatzen.de