Luc Van Haute nieuwe directeur van Caritas International

Hij volgt vanaf januari 2024 François Cornet op die de organisatie sinds 2015 heeft geleid en met pensioen gaat.
19/12/2023 - 11:05
Luc Van Haute
Luc Van Haute © Caritas International

Luc Van Haute was eerder directeur bij Stichting tegen Kanker en Oxfam Wereldwinkels. Voor 11.11.11 was hij op het terrein actief als regionaal coördinator voor de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Burundi. 

Van Haute komt naar Caritas International op het moment dat de meerjarenstrategie in 2024 afloopt. 

Ik begin aan mijn job op een moment dat we de strategie moeten vernieuwen en bijschaven. In tien jaar tijd is er heel wat veranderd in de wereld. Luc Van Haute

De onrust in de wereld is fel toegenomen. Zowel politiek, economisch als ecologisch. Dit zal ongetwijfeld een grote impact hebben op de keuzes van vluchtelingen. Zowel de overheden als Caritas zullen hier antwoorden op moeten vinden, en dat in een nogal moeilijk economisch klimaat.

Caritas International is een Belgische, christelijk geïnspireerde ngo die zich inzet voor slachtoffers van geweld, natuurrampen en armoede, in eigen land of op de vlucht. 

Het is een organisatie met een grote impact op het vlak van opvang en begeleiding van vluchtelingen, noodhulp en ontwikkelingssamenwerking. Luc Van Haute. 

Toen ik zelf op het terrein was in de DR Congo, kon ik al met eigen ogen de toegevoegde waarde van Caritas vaststellen. Ik wil dan ook graag meewerken aan de verdere ontwikkeling en aanpassing van deze organisatie aan de toch sterk veranderende omgeving. Uitdagingen zijn er genoeg in deze bewogen tijden maar met het team van uiterst bekwame en gemotiveerde mensen dat ik hier heb leren kennen, lukt het ons zeker.

Bron: Caritas International