Maria, middelares en koningin over roeping en geroepen worden

Het paasnummer van Maria Middelares & Koningin, het montfortaanse Mariale tijdschrijft, is uit en gaat over roeping en geroepen worden.
27/03/2021 - 10:00

Dienstbaar zijn zoals Maria, blijft voor mij de grote drijfveer, zegt zuster Rozemie Couckuyt in een interview in het paasnummer van Maria, Middelares en Koningin. In dat  gesprek getuigt ze over haar roeping en hoe ze die gestalte geeft: als kleuterjuf, in het rusthuis waar ze een handje toesteekt, in de dagelijkse omgang met haar medezusters in het klooster.

Montfortaan Jos Van den Bergh blikt terug op zijn kindertijd. Zijn moeder sprak niet vaak over haar geloof, maar zette het om in daden: door zich met hart en ziel te engageren voor haar grote gezin en telkens opnieuw gastvrijheid te tonen. Ook dat is gehoor geven aan je roeping.

In zijn openingsartikel verbindt pater Frans Fabry het doopsel van Jezus met het paasfeest, het moment waarop we onze eigen doopbeloften hernieuwen. En priester Jan Baert schreef een bezinning bij Pasen, waar leven en dood dicht bij elkaar liggen.

Verder bevat het 36 pagina’s aprilnummer nog christelijk geïnspireerde artikels, Mariale lees-, kijk- en mediteerverhalen,  bezinningsteksten, gebeden, gedichten, kleine aankondigingen en verwijzingen naar de monfortaanse bedevaarten.       

Cover van het paasnummer 2021 van Maria, Middelares en Koning, het mariale tijdschrift van de montfortanen
Cover van het paasnummer 2021 van Maria, Middelares en Koning, het mariale tijdschrift van de montfortanen © Maria, Middelares en Koningin