Mariale processie van Halle afgelast

Omwille van de coronapandemie moet de Mariale Processie van Halle ook dit jaar uitgesteld worden en wordt het dus uitkijken naar Pinksteren 2022.
26/02/2021 - 15:53
Onze-Lieve-Vrouw van Halle
Onze-Lieve-Vrouw van Halle © Hellen Mardaga

Omwille van de aanhoudende coronapandemie wordt de Mariale Processie van Halle dit jaar opnieuw afgelast. Na de afgelaste editie van 2020 was het onze bedoeling de Mariaprocessie één jaar te verschuiven naar Pinksteren 2021 om vanaf dan de processie telkens in de oneven jaren te organiseren, legt Bart De Schrijver, secretaris van deBroederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle, uit. Maar het coronavirus heeft onze plannen opnieuw doorkruist.

Rekening houdend met de huidige coronacijfers en veiligheidsmaatregelen is het ook dit jaar niet mogelijk om de processie te organiseren en grondig voor te bereiden zoals het hoort. De gezondheid van de vele vrijwilligers die actief zijn in de voorbereiding komt immers op de eerste plaats. De Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle onderzoekt wanneer de volgende editie kan doorgaan. Wij hopen dat we de stad en de bedevaarders op Pinksteren 2022 opnieuw een mooie Mariaprocessie kunnen aanbieden.

Bron: Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle/Het Nieuwsblad