Mel Gibson maakt vervolg op The Passion of the Christ

De Australische acteur en regisseur Mel Gibson wil dit keer een film maken waarin de opstanding van Jezus Christus centraal staat.
10/06/2016 - 16:02
© The Passion of the Christ

Mel Gibson is gestart met de voorbereiding van een vervolg op zijn Bijbelblokbuster The Passion of the Christ. Randall Wallace, onder meer bekend als scenarist van de film Braveheart, bevestigde dat hij voor Gibson volop een scenario schrijft voor de sequel. In de nieuwe film zal het evangelieverhaal over Jezus’ verrijzenis centraal staan. Hiermee gaat een droom in vervulling. Het verhaal van de passie van Christus is slechts een begin. Ik heb er altijd al van gedroomd om dit verhaal over de verrijzenis te kunnen vertellen.

Controversieel

Mel Gibson maakte in 2004 een controversiële verfilming van het passieverhaal van Jezus Christus. Hollywood stond destijds bijzonder kritisch tegen de film, waarin Aramees, Latijn en Hebreeuws werd gesproken. Gibson bekostigde de film met een budget van 30 miljoen dollar grotendeels zelf, verdeelde de film via een onafhankelijke filmdistributeur en realiseerde wereldwijd een omzet van 612 miljoen dollar. Gibson kreeg ook kritiek omdat de film over de laatste twaalf uur in het leven van Jezus te gewelddadig en antisemitisch zou zijn. Maar de release van The Passion of the Christ zorgde ervoor dat ook Hollywood de Bijbelfilm herontdekte en het voorbije decennium een reeks op de Bijbel geïnspireerde films in omloop bracht.

Grote belangstelling

Randall Wallace zegt dat evangelische christenen in de VS The Passion als de belangrijkste film ooit uit Hollywood beschouwen. Ik ben ervan overtuigd dat het succes van de sequel nog groter zal zijn. Wij hebben nog geen enkel filmstudio of bankinstelling aangesproken omdat dit nog maar een vroeg stadium is, maar nu al hebben zich verschillende financiers aangemeld.

Bron: The Hollywood Reporter