Monaco stelt grenzen open voor humanitaire vluchtelingen

Monaco heeft als vijfde Europese land een akkoord met Sant’Egidio gesloten over de opvang van vluchtelingen via een humanitaire corridor.
31/05/2018 - 12:18
Aankomst van een groep van 75 vluchtelingen in Rome
Aankomst van een groep van 75 vluchtelingen in Rome © Sant'Egidio

Afgevaardigden van de Sint-Egidiusgemeenschapen het vorstendom Monaco ondertekenen vandaag donderdag in Rome een akkoord over de komst van humanitaire vluchtelingen. Sant'Egidio zal ervoor zorgen dat die dankzij visa van Monaco en langs een veilige humanitaire corridor naar Europa kunnen komen en zich uiteindelijk ook in Monaco kunnen vestigen.

Monaco is het vijfde Europese land, na Italië, Frankrijk, België en Andorra, dat er wil voor zorgen dat internationaal erkende vluchtelingen uit handen blijven van de mensenhandel en op een veilige manier Europa kunnen bereiken.

Eerder deze week, op dinsdag, kwamen dankzij de Sint-Egidiusgemeenschap en de ministeries van Binnenlandse en Buitenlandse zaken 75 vluchtelingen via een humanitaire corridor naar Italië. De groep vluchtelingen wordt de komende maanden door Sant’Egidio en de protestantse Kerken begeleid bij het zoeken naar onderdak en bij hun integratie. Intussen konden er via dergelijke humanitaire corridors al ruim 1.500 vluchtelingen uit Syrië en Irak een veilig onderkomen vinden in Italië.

Bron: SIR/dirittiumani1.blogspot.com