Nederlandse YouTuber wil hele Bijbel in één week lezen

De Nederlandse YouTuber Jeroen voor ‘t Hekke wil op één week tijd de hele Bijbel lezen en doet dat live op YouTube.
30/12/2019 - 12:55
De Nederlandse YouTuber Jeroen voor ‘t Hekke wil op één week tijd de hele Bijbel lezen en doet dat live op YouTube
De Nederlandse YouTuber Jeroen voor ‘t Hekke wil op één week tijd de hele Bijbel lezen en doet dat live op YouTube © Stronglife

De Nederlandse YouTuber Jeroen voor ‘t Hekke gaat de uitdaging aan om binnen één week live op YouTube de hele Bijbel te lezen. Hij wil op die manier jongeren inspireren om de Bijbel dagelijks te lezen en om te laten zien dat de Bijbel relevant is voor hun dagelijks leven.

Voor ’t Hekke start zijn exploot op zondag 5 januari om 18 uur en eindigt naar verwachting op zaterdag 11 januari om 12 uur. Stichting Stronglife, de organisator achter de actie, werkt voor deze uitdaging samen met het Nederlands Bijbelgenootschap. Samen hopen ze dat jongeren ontdekken dat de Bijbel relevant is voor hun dagelijkse leven. Tijdens de challenge leest Jeroen voor uit de nieuwe Jongerenbijbel en wordt hij ondersteund door verschillende meelezers zoals DJ RobertoRosso en Hour of Power-presentator Jan van den Bosch.

Goede voornemens

Het tijdstip is volgens de initiatiefnemers uitstekend gekozen. De jaarwisseling is hét moment van de goede voornemens, zegt Jeroen voor ’t Hekke. Velen willen bijvoorbeeld meer sporten en minder actief zijn op social media. Uit onderzoek van EO BEAM blijkt dat 85 procent van de jongeren graag meer uit de Bijbel wil lezen. De kans is dus groot dat dit, of zelfs het in één jaar uitlezen van de Bijbel, voor komend jaar op het lijstje van de christelijke goede voornemens staat.

Van kaft tot kaft

Voor Jeroen is dat niet anders: Ik heb al jaren het verlangen om de Bijbel helemaal van kaft tot kaft te lezen. Zo ben ik begonnen aan leesplannen als De Bijbel in een jaar. Maar zoals dat bij veel goede voornemens gaat, hield ik dit niet vol. Het lijkt mij daarom goed om het eens echt serieus aan te pakken. Geen lange plannen, maar direct aan het begin van het jaar binnen een week de hele Bijbel uitlezen.

Volgens de planning zal Jeroen voor ’t Hekke ongeveer 80 uur nodig hebben om de hele Bijbel te lezen.

Volg live mee

Door dit live op YouTube te doen kunnen jongeren ook meedoen aan de actie. Dat kan door via het Instagram-account @stronglifenl mee te doen met online challenges. Ze maken op die manier kans op het winnen van de nieuwe Jongerenbijbel, Bijbel in Gewone Taal. De challenge is live te volgen onder meer via de Bijbelleeschallenge-website.