Nieuwe naam en website voor Federatie Palliatieve Zorg

De nieuwe naam en de al even nieuwe website moet mensen sneller op wegzetten naar info over palliatieve zorg.
29/06/2021 - 12:00
Pastorale zorg bij het levenseinde: echt sterven doen we pas als we afgesneden zijn van de liefde.
Pastorale zorg bij het levenseinde: echt sterven doen we pas als we afgesneden zijn van de liefde. © Pixabay

De Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen wordt omgedoopt totPalliatieve Zorg Vlaanderen. De naamsverandering gaat gepaard met de lancering van een nieuw logo, een nieuwe nieuwsbrief én een volledig vernieuwde website. De naamsverandering moet mensen helpen om sneller en vlotter de weg te vinden naar informatie over palliatieve zorg. Tegelijk moet het de zorgverlener helpen om snel richtlijnen, tools en documentatie terug te vinden.

Wij hebben ervaren dat er een nood is aan vlotte toegang tot informatie en expertise. Daarom lanceren wij een nieuwe website waar alle informatie over palliatieve zorg in Vlaanderen gebundeld wordt, op maat van zowel de burger als de zorgverlener. De website staat ook open voor informatie van andere organisaties: zo vind je er heel verwijzingen en linken naar andere websites. Wij zullen we ook opleidingen van andere organisaties op onze agenda plaatsen.

Om de herkenbaarheid te vergroten is gekozen voor een nieuwe naam en bijhorende huisstijl. De benaming Palliatieve Zorg Vlaanderen maakt meteen duidelijk waarvoor wij staan. De naam roept ook verbinding op: de nadruk ligt niet op de ‘Federatie’, maar op alle mensen en organisaties in Vlaanderen die zich inzetten voor palliatieve zorg. Wij willen een open, moderne, verbindende koepelorganisatie zijn voor alle leden en alle zorgverleners actief in de palliatieve zorg, ook mantelzorgers. De nieuwe naam, huisstijl en website horen bij die transformatie.

Bron: Palliatieve Zorg Vlaanderen