Œuvre d'Orient is geschokt door drama in Annecy

De hulporganisatie vreest dat de gruweldaad kan aanzetten tot haat tegen vreemdelingen.
09/06/2023 - 08:15
Lac d'Annecy
Lac d'Annecy © Wikipedia

L'Œuvre d'Orient, een Franse solidariteitsorganisatie voor christenen in het Oosten, veroordeelt in een reactie erg krachtig de aanval van een eenendertigjarige asielzoeker uit Syrië die donderdagochtend met een mes kinderen heeft aangevallen in een speeltuin langs het meer in de Franse stad Annecy. Daarbij zijn vier jonge kinderen en twee volwassenen zwaargewond geraakt. Twee slachtoffers zijn in levensgevaar.

L'Œuvre d'Orient legt zich onder meer toe op de zorg en steun voor christenen uit het Midden-Oosten, waaronder ook Syrië. Volgens ooggetuigen riep de dader, een Syrische vluchteling, tijdens zijn gruweldaad ‘In de naam van Christus’. De dader werd snel gevat.

Armelle Milcent, communicatieverantwoordelijke van L'Œuvre d'Orient: Wij veroordelen krachtig het geweld dat een Syriër heeft gepleegd op mensen, waaronder vier kinderen, in Annecy. Wij wachten de conclusies af van het onderzoek en verzekeren de getroffen families (ndr. waaronder een Nederlands en een Brits gezin die op vakantie waren aan het meer) van ons medeleven. Wij hopen dat deze verachtelijke daad geen gevolgen heeft voor alle vluchtelingen die in Frankrijk wonen.rijdagavond om 

Vrijdagavond om 18 uur heeft er een herdenkingsdienst plaats voor de slachtoffers en hun families in de kathedraal van Annecy.

Bron: Œuvre d'Orient