Oostenrijk: kardinaal Schönborn betreurt kerkverlating

Mensen die de katholieke Kerk de rug toekeren, verliezen volgens kardinaal Christoph Schönborn, de aartsbisschop van Wenen, veel meer dan hun geloof.
21/12/2021 - 09:00
Kardinaal Schönborn, de aartsbisschop van Wenen
Kardinaal Schönborn, de aartsbisschop van Wenen © Kathpress.at

Kardinaal Christoph Schönborn, de aartsbisschop van Wenen, betreurt dat zoveel Oostenrijkers de katholieke Kerk hebben verlaten. Hij vreest dat ze daarmee ook een stukje van hun identiteit verliezen. Hijzelf blijft geloven in de vitaliteit en de aantrekkingskracht van het christendom. De voorbije tweeduizend jaar is het christendom al vaker doodverklaard.

Kardinaal Schönborn stelt naar eigen zeggen vast dat er een groot aantal mensen, mee door de misbruikschandalen, zonder één enkel woord de katholieke Kerk heeft verlaten. Hij vreest dat ze daarmee veel meer dan alleen hun geloof verliezen. Zoals elke godsdienst bestaat ook het christendom uit mensen. Die hebben hun goede kanten, maar onvermijdelijk ook hun gebreken. Maar ik blijf geloven in de innerlijke kracht van het christendom, dat in de loop van de geschiedenis al vaker periodes van zware en existentiële crisis heeft beleefd en overleefd.

Bron: Domradio