Opnieuw 24 uur voor de Heer ondanks corona

Op 12 en 13 maart vindt ondanks corona een nieuwe editie plaats van het initiatief voor gebed en boete, dat in 2015 voor het eerst werd georganiseerd.
28/02/2021 - 11:00
Paus Franciscus in de Sint-Pietersbasiliek
Paus Franciscus in de Sint-Pietersbasiliek © SIR/Vatican Media

Ondanks de coronapandemie zal het gebedsinitiatief 24 uur voor de Heer in maart opnieuw plaatsvinden. Het initiatief werd in 2015 voor het eerst, en aanvankelijk slechts in kerken in Rome, gehouden. Tegenwoordig vindt het in bisdommen over de hele wereld plaats. De editie van dit jaar vindt plaats op 12 en 13 maart, onder het thema: Hij vergeeft al je zonden (Ps 103,3).

Met de aankondiging werd vrijdag ook een brochure voorgesteld, die naast teksten een aantal aanbevelingen bevat voor het lokale niveau. Daarbij wordt de deelnemers op het hart gedrukt de plaatselijke gezondheidsregels strikt op te volgen. Kerken worden aangespoord om tijdens het gebedsinitiatief van vrijdagavond 12 maart en tot in de vooravond van zaterdag 13 maart de hele tijd geopend te blijven en om indien mogelijk vieringen en biechtgelegenheid aan te bieden. Waar de gezondheidsvoorschriften dat niet toelaten, kan gelovigen de kans geboden worden om een eucharistie online te volgen.

Bron: Vaticannews.va