Opnieuw misdienaarsbedevaart naar Rome in de zomer van 2024

De algemene vergadering van de CIM, onder leiding van de Luxemburgse kardinaal Jean-Claude Hollerich, legde vorige week een datum vast. 
20/03/2022 - 13:15
Een vorige ministrantenbedevaart in Rome
Een vorige ministrantenbedevaart in Rome © Vatican Media

De Internationale Federatie van Misdienaars (in het Latijn: Coetus Internationalis Ministrantium, CIM) laat weten dat er na meer dan 3 jaar onderbreking door de coronapandemie, opnieuw een ministrantenbedevaart naar Rome zal plaatsvinden. Misdienaars, jongens en meisjes, uit heel Europa worden uitgenodigd om tussen 29 juli tot 3 augustus 2024 een pelgrimstocht te maken naar Rome. Er is een internationale stuurgroep opgericht om de bedevaart van de jongeren voor te bereiden, waarvoor ook een ontmoeting van de paus met ministranten wordt gepland. 

Kardinaal Jean-Claude Hollerich nodigt de jongeren uit om naar Rome te komen om er deze dagen van vreugde, gebed en vriendschap persoonlijk bij te wonen. De laatste ministrantenbedevaart vond plaats in 2018. Toen kwamen er ca. 60.000 misdienaars uit 19 landen op bedevaart naar Rome.

Om al voor 2024 een internationale uitwisseling tussen misdienaars mogelijk te maken, nodigt CIM misdienaars al dit jaar van 25 tot en met 28 augustus 2022 uit voor een internationale bijeenkomst in Fatimá. Omwille van de gezondheidsregels tegen corona, kunnen er aan deze internationale bijeenkomst slechts kleine delegaties uit elk land deelnemen.

Bron: Kathpress.at/DBK