Opvallende delegatie tijdens kruisweg in Lissabon

Onder de 750.000 deelnemers van de kruisweg ook een groep jongeren in t-shirts met portretten van kinderen die in Oekraïne werden vermoord.
07/08/2023 - 13:13
De jongeren in t-shirts met portretten van kinderen die in Oekraïne stierven
De jongeren in t-shirts met portretten van kinderen die in Oekraïne stierven © UGCC

'Deze actie was een symbolisch protest, omdat deze kinderen die door Rusland zijn vermoord hun stem niet kunnen laten horen. De t-shirts tonen de gezichten van kinderen die zijn omgekomen bij een granaataanval, een terroristische aanslag of onder het puin van een verwoest huis. Onder hen zijn Artem uit Kryvyi Rih, die na één jaar en zeven maanden stierf, de 8-jarige Polina, die werd vermoord in Marioepol, en de 15-jarige Ivan uit Kiev', aldus de mededeling van de Oekraïense Grieks-katholieke Kerk (UGCC). 

De priester Roman Demush, mede-initiatiefnemer van de campagne en tevens een jongerenreferent van de UGCC, verduidelijkt: 'Tijdens de Kruisweg willen wij de wonden van ons volk, onze wonden, verenigen met de wonden van Christus. De opstanding komt door lijden en dood. Wij zijn hier gekomen om getuige te zijn van het lijden van Christus, die lijdt met heel Oekraïne. En om de herrezen Christus te ontmoeten zodat Oekraïne kan herrijzen.'

Bron: UGCC