Voorbereiding voor WJD 2027 in Zuid-Korea officieel gelanceerd

De startviering in de Myeongdong-kathedraal van Seoul bracht meer dan 1000 gelovigen en diplomatieke vertegenwoordigers uit acht landen samen.
05/08/2024 - 15:47
Grote tevredenheid na de toewijzing aan Zuid-Korea van de Wereldjongerendagen 2027 (archiefbeeld)
Grote tevredenheid na de toewijzing aan Zuid-Korea van de Wereldjongerendagen 2027 (archiefbeeld) © Vatican Media

Het aftellen naar de Wereldjongerendagen van 2027 in Zuid-Korea kan beginnen. 

De aartsbisschop van Seoul, Peter Soon-taick Chung, ging de startviering voor en benadrukte in zijn homilie hoe belangrijk het is om jongeren te betrekken bij de voorbereiding van het evenement. 

'Ik geloof dat de Wereldjongerendag een kans van onschatbare waarde is voor jonge mensen over de hele wereld, inclusief onze jonge Koreanen, om na te denken en betrokken te raken.'

Voor de komende maanden is het absoluut noodzakelijk om onze harten te verenigen, samen te bidden en naar de heilige Geest te luisteren om ons serieus voor te bereiden op deze reis.

Peter Soon-taick Chung

Aartsbisschop van Seoul

Aan het einde van de viering herinnerde Giovanni Gaspari, apostolisch nuntius in Korea, eraan dat 'jonge mensen hoop en sympathie opwekken' in het hart van paus Franciscus

De paus kijkt naar jullie, de jonge mensen van Korea, met groot vertrouwen en genegenheid. Hij erkent de essentiële bijdrage die jullie kunnen leveren aan deze WJD en begeleidt u met zijn gebeden. 

Giovanni Gaspari

Apostolisch nuntius in Korea

Er worden ruim 400.000 deelnemers verwacht op de volgende WJD. Een grote logistieke uitdaging voor Zuid-Korea, zeker na het fiasco van de World Scout Jamboree in de zomer van 2023. De samenkomst van 43.000 scouts in het noorden van het land veranderde door een hittegolf en gebrek aan voorbereiding in een nachtmerrie tot een tyfoonalarm een voortijdig einde maakte aan het evenement. De gebeurtenis werd in de Zuid-Koreaanse media omschreven als een ‘nationale schande’ en veroorzaakte een politieke crisis op het hoogste niveau.

De Zuid-Koreaanse regering verzekert de WJD-organisatoren van haar steun. 'De voorbereidingen voor dit festival beginnen vandaag serieus. Ik vraag u om al het mogelijke te doen om het succes van het evenement te garanderen. De regering zal u daartoe alle nodige steun bieden,' verklaarde de minister van Toerisme, Sport en Cultuur die bij de startviering aanwezig was. 

Bron: La Croix (Frans)