Paolo Dall’Oglio wint Prijs Religieuze Boek

De jury van het Religieuze boek kwam sterk onder de indruk van de geëngageerde zoektocht van de later in Syrië ontvoerde jezuïet Paolo Dall’ Oglio.
25/10/2016 - 15:57

In de categorie voor de Prijs van het Religieuze boek heeft Uit Liefde voor de Islam van Paolo Dall’Oglio, het uiteindelijk gewonnen van Waar blijft de Kerk van Erik Borgman en de biografie van kardinaal Godfried Danneels.

De Italiaanse jezuïet Dall’Oglio, die in 1992 de oecumenische en interreligieuze gemeenschap van Mar Moussa in Syrië stichtte en die in 2009 een eredoctoraat kreeg van de KU Leuven, maakt in het boek duidelijk waarom hij zijn ziel voor de islam opende. Het boek Uit Liefde voor de Islam, dat tot stand kwam met de hulp van de Franse journaliste Gabaix-Hialé die geruime tijd in Mar Moussa verbleef, onderzoekt bovendien de relatie tussen beide godsdiensten op basis van hoop in plaats van wantrouwen.

De beroepsjury apprecieerde de geëngageerde, doorleefde en verantwoorde zoektocht naar het samen aanwezig zijn van beide godsdiensten in onze samenleving. Dit boek is een wezenlijke en positieve bijdrage om antwoorden te vinden op de vele vragen en onzekerheden van vandaag, aldus de jury.