Passieverhaal met legofiguurtjes is een hit op YouTube

Het vier minuten durende animatiefilmpje met het passieverhaal met legofiguurtjes werd al tienduizenden keren bekeken.
14/04/2022 - 15:49

De internationale vereniging Lights in the Dark is geslaagd in zijn opzet om het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem op Palmzondag tot aan zijn opstanding uit de dood op Pasen met legofiguurtjes op een boeiende en pakkende manier na te vertellen én daarmee een zo breed mogelijk publiek te bereiken. In de eerste 24 uur na de verspreiding van het filmpje van het passieverhaal van Christus op dinsdag 12 april 2022 werd de animatie al meer dan 10.000 keer bekeken. 

Lees verder onder de animatie. 

In het vier minuten durende animatiefilmpje wordt ook de complete leek vertrouwd gemaakt met de intocht van Jezus in Jeruzalem, het afscheid van zijn leerlingen, zijn gevangenneming, proces, kruisiging, begrafenis en uiteindelijk ook de ontdekking van het lege graf door Maria Magdalena en de andere vrouwen. De animatie in legofiguurtjes werd gemaakt in de VS. De productie duurde uiteindelijk 400 uur, waarbij beeldje voor beeldje (de zogenaamde stop-motiontechniek) op video werd opgenomen. Jean-Baptiste Maillard van Lights in the Dark: Wij streven ernaar om de vreugde van het geloof te verspreiden. De animatie is aangekocht. Maar wij zijn uiteindelijk nog een stap verder gegaan. Wij hebben een kind gevraagd om de tekst in het Frans op een onbevangen manier in te lezen en er zijn ook nog enkele geluidseffecten - zoals het gekraai van de haan of het geluid van voetstappen - toegevoegd. 

Maillard voegt nog eraan toe dat de vereniging, die zich al zeven jaar toelegt op evangelisatie via sociale media zoals Facebook en YouTube, sinds de lancering al vele reacties kreeg van zowel jong als oud. Hij merkte sinds de verspreiding dat de associatie van geanimeerde figgurtjes met de betekenis van Pasen, waarvan iedereen de hoofdlijnen kent, echt goed werkt. Vele kinderen en jongeren delen het filmpje met hun vrienden, maar vaak ook sturen grootouders de link met het filmpje door naar hun kleinkinderen om hen te herinneren aan de oorsprong van het paasfeest. Deze clip kan zelfs ervoor zorgen dat kinderen op hun beurt de Passie van Jezus willen opvoeren. Dit biedt ook een mooi aanknopingspunt voor ouders om hun kinderen de nodige uitleg te geven over het passieverhaal in het Evangelie.  

Bron: Cathobel