Patriarch Yazigi bidt om de terugkeer van de vrede in Syrië

Opmerkelijk is zijn oproep voor de vrijlating van de ontvoerde en mogelijk vermoorde aartsbisschoppen van Aleppo, Boulos Yazigi en Yohanna Ibrahim.
26/12/2021 - 10:00
John X Yazigi
John X Yazigi © Orthodoxie

De Grieks-orthodoxe patriarch van Antiochië en het hele Oosten John X Yazigi spreekt in zijn kerstboodschap de hoop uit dat vrede, veiligheid en stabiliteit zouden terugkeren in Syrië, Libanon en Palestina, dat hij omschreef als bezet gebied

In zijn kerstboodschap schrijft de patriarch: We bidden God om vrede en de terugkeer van de harmonie in Syrië, maar ook de gewenste stabiliteit voor Libanon, en voor elk land en elke regio in het Oosten en in de hele wereld. Wij bidden in het bijzonder om vrede voor het Midden-Oosten en het bezette Palestina. Patriarch Yazigi hoopt nadrukkelijk op de vrijlating van alle mensen die in de regio werden ontvoerd, onder meer de aartsbisschoppen van Aleppo, Boulos Yazigi en Yohanna Ibrahim. Hun ontvoering, zo schrijft hij, is min of meer de samenvatting van de hele tragedie van het menselijk lijden waaronder Syrië gebukt gaat. 

Bron: Sana