Paus Franciscus in gesprek met tien jongeren in docu Disney Plus

In 'AMEN: Franciscus geeft antwoord', een documentaire van Disney Plus gaat de paus in gesprek met 10 jongeren en gaat geen onderwerp uit de weg.
06/04/2023 - 16:10
De Spaanstalige jongeren konden de paus in de zomer ontmoeten
De Spaanstalige jongeren konden de paus in de zomer ontmoeten © Disney Plus

Disney Plus lanceert ter gelegenheid van de Goede Week de documentaire AMEN: Franciscus geeft antwoord, waarin de paus openhartig in gesprek gaat met jongeren uit verschillende landen. In de gesprekken komen onderwerpen aan bod als kindermisbruik, feminisme, racisme, seksualiteit of de rol van vrouwen in de Kerk. De paus erkent daarin onder meer dat er ook in de Kerk corruptie en machtsmisbruik bestaan en benadrukt nog dat de kerkhervorming van binnenuit moet beginnen. De gesprekken zelf werden al in de zomer van 2022 opgenomen. 

De documentaire van Jordi Évole en Màrius Sánchez is gefilmd in een trendy loft in de wijk Pigneto in Rome en duurt 82 minuten. Zij begint met een korte voorstelling van de hoofdrolspelers: tien jonge mensen die de hedendaagse samenleving vertegenwoordigen en geselecteerd werden om hun vragen aan de paus te stellen. Ze zijn tussen de 20 en 25 jaar en allemaal Spaanstalig. Zij komen uit Spanje, Senegal, Argentinië, de VS, Peru en Colombia.. Bij het begin is de paus te zien in het Casa de Santa Marta, waar hij ontbijt en verschillende medewerkers begroet, voordat hij zijn gesprek heeft met de jongeren. Hij is ook te zien in zijn kantoor, terwijl hij aan de telefoon is.

De jongeren stellen hem vragen als: Krijg je een salaris? Heb je een mobiele telefoon? Weet je wat een non-binair persoon is? Ben je gelukkig, heb je jou ooit eenzaam gevoeld? Mensen zijn gedesillusioneerd in de Kerk, niet in God, zegt een van de jonge deelnemers. De paus geeft antwoord op alle onderwerpen en vertelt ook nog over zijn leven als paus.

Bron: I.Media/Kathpress.at