Paus onthult standbeeld voor migranten

Paus Franciscus heeft zondag op het Sint-Pietersplein een nieuw standbeeld van Timothy Schmalz onthuld.
30/09/2019 - 11:58

Paus Franciscus heeft zondag op het Sint-Pietersplein een kunstwerk onthuld van de geëngageerde Canadese kunstenaar Timothy Schmalz, die ook bij ons bekend is van zijn bronzen beeld van de dakloze Jezus dat in Brugge en Antwerpen te zien is. Het nieuwe beeld vraagt aandacht voor het lot van de vluchtelingen. Het werd gemaakt in brons en klei en toont een groep vluchtelingen uit verschillende culturen en verschillende historische periodes samen in een boot. Het kreeg de titel: Angels Unawares, naar het vers 13,2 van de Hebreeënbrief: En vergeet de gastvrijheid niet; door haar hebben sommigen zonder het te weten engelen onthaald. 

Paus Franciscus bevestigde dat hij zelf heeft aangedrongen op de komst van dit beeld, om onze zending tot gastvrijheid niet te vergeten. 

Paus Franciscus onthulde het beeld Angels Unawares van Timothy Schmalz
Paus Franciscus onthulde het beeld Angels Unawares van Timothy Schmalz © Vatican Media

Eerder op de dag was de paus op het Sint-Pietersplein voorgegaan in een eucharistie die in het teken stond van de Werelddag van de Migrant en Vluchteling. Daarin vroeg hij om in onze samenleving niemand achter te laten, ook niet als zij pas zijn aangekomen.

Na het Angelusgebed vroeg hij vooral te bidden voor Kameroen, waar vandaag een nationale dialoog van vrede en verzoening  van start gaat. Hij vroeg te bidden voor een vruchtbare dialoog die kan leiden tot rechtvaardige en duurzame oplossingen voor vrede, voor iedereen.

Bron: I.Media/kro-ncrv.nl/katholieknieuws