Paus reist in 2022 naar Santiago de Compostela

Begin 2022 is er een jongerenbedevaart naar Santiago de Compostela en paus Franciscus wil daar graag bij aanwezig zijn.
01/09/2021 - 15:52
De basiliek van Santiago de Compostela
De basiliek van Santiago de Compostela © Santiago de Compostela

Paus Franciscus zegt in een vanmorgen uitgezonden interview met de Spaanse radiozender Cope dat hij in augustus 2022 samen met jongeren op bedevaart wil gaan naar de Spaanse bedevaartplaats Santiago de Compostela. Hij werd al eerder meermaals uitgenodigd door aartsbisschop Julián Barrio Barrio van Santiago en de regionale president Alberto Núñez Feijóo om naar Compostela te gaan ter gelegenheid van het Heilig Jaar.

Het is de eerste keer dat er vanuit het Vaticaan zelf bevestiging komt van het bezoek van de paus aan Santiago. Volgens zijn entourage wil Franciscus daarmee ook het bezoek van paus Joannes Paulus II aan het Spaanse bedevaartsoord in augustus 1989 herdenken.

De Europese jongerenbedevaart van augustus 2022 brengt jongelui uit heel Europa samen. De paus vertelde in het radiointerview dat hij bij die gelegenheid, net zoals zijn illustere voorganger, een oproep tot Europa wil lanceren. Verwacht wordt dat paus Franciscus, die het Heilig Jacobusjaar wegens de coronapandemie met een jaar heeft verlengd, op 6 en 7 augustus 2022 naar Spanje reist. 

Bron: Religion Digital