Puuur: wij staan elke dag met onze huishoudhelden paraat

Puuur probeert het belang en de veelzijdigheid van haar huishoudhelden op een originele manier in de kijker te zetten.
22/06/2018 - 13:55
Puuur plaatst zijn huishoudhelden in de kijker
Puuur plaatst zijn huishoudhelden in de kijker © Puuur

Naar aanleiding van de Dag van de Huishoudhulp plaatst Puuur, de dienstenorganisatie voor huishoudhulpen en zusterorganisatie van KVLV, deze week zijn meer dan 3.000 medewerkers die bij duizenden ouderen en gezinnen poetsen, strijken, boodschappen doen of maaltijden bereiden als echte Huishoudhelden in de kijker. Puuur is een van de oudste dienstenchequebedrijven in Vlaanderen. Met zijn 20.000 klanten, 19 regionale kantoren en meer dan 3.200 medewerkers is het een vaste waarde voor huishoudhulp met dienstencheques. Ilse Schepens, directeur dienstverlening bij Puuur. Wij bestempelen onze medewerkers heel bewust als huishoudhelden. Zij leveren immers dagelijks een belangrijke bijdrage aan het geluk van onze klanten. Het doet deugd als we deze job op een positieve manier onder de aandacht kunnen brengen.

Dankzij de jarenlange inzet dicht bij de mensen werd door de jaren heen ook grote expertise opgebouwd, die Puuur nu met twee originele initiatieven met het publiek probeert te delen. Afgelopen woensdag konden mensen tijdens een huishoudtip-marathon op de Facebookpagina van de organisatie een hele dag vragen stellen over het reilen en zeilen in hun huis. De vragen liepen sterk uiteen, zegt Marjan Pittevils, communicatieverantwoordelijke van Puuur. Gaande van het reinigen van een vliegenraam in een dakvenster en de bestrijding van fruitvliegjes, tot het verwijderen van inktvlekken of het bestrijden van schimmel.

De adviezen vol goede raad werden met de bijhorende vraag gepost op Facebook. De organisatie wil ook in de toekomst nog mensen vanuit haar rijke ervaring bijstaan. Marjan Pittevils: In samenwerking met de uitgeverij Lannoo hebben wij onze jarenlange huishoudhulpexpertise in een scheurkalender voor 2019 gebundeld. Die scheurkalender met praktische tips en handige weetjes voor elke dag verschijnt onder de titel 'Ons huis het jaar rond' en is vanaf september in de boekhandel te vinden. Ook dit initiatief ligt in het verlengde van onze missie om meer levenskwaliteit te brengen door het huishouden te verlichten.

Lees meer over Puuur.