Sint-Michielsbeweging Leuven lanceert zich met crowdfundingsucces

Sinds september 2017 is de Sint-Michielsbeweging ook in Leuven actief. De jongeren startten er een succesvolle crowdfunding voor hun sociale actie.
11/04/2018 - 17:39

Vijf studenten vormen de Leuvense tak van de Sint-Michielsbeweging, die ontstond in Kortrijk rond wijlen priester Noël Bonte, en uitdeinde naar andere steden in West- en Oost-Vlaanderen. De jongeren wonen samen in het Leo XIII-seminarie en organiseren onder meer maandelijks een Sint-Michielsavond met een gebedsmoment, maaltijd, vorming in het christelijk geloof en gesprek.

Vanuit het Evangelie steken ze de handen uit de mouwen voor mensen in nood. Zo halen ze voedseloverschotten op bij bakkers en supermarkten en brengen die naar organisaties voor mensen in nood of gezinnen thuis. Meestal zwaar trappend op de fiets. Maar een succesvolle actie via Hello Bank levert hun nu een elektrische bakfiets op.

Op korte tijd werd 160 % van het nodige bedrag bijeen gespaard, zodat de actie wordt uitgebreid ten behoeve van een koffiehoek voor mensen in nood in de Sint-Michielsbeweging in Brugge.

Ontdek de crowdfund actie van de Sint-Michielsbeweging op Hello Bank.