Spaanse bisschoppen over verkiezingen in Andalousië

De Spaanse bisschoppenconferentie betreurt dat het migratiestandpunt doorslaggevend is gebleken in de resultaten van de verkiezingen in Andalousië.
10/12/2018 - 14:15

De Spaanse bisschoppenconferentie reageert bezorgd op het resultaat van de recente verkiezingen in Andalousië, waarbij de socialistische partij PSOE een zware nederlaag heeft geleden. Mgr. Luis Argüello García bestempelde de verkiezingsoverwinning van de rechts-populistische partij VOX namens de Spaanse bisschoppen als erg zorgwekkend. Hij noemde het strenge migratiestandpunt van de partij bedenkelijk. Het is duidelijk dat er een regeling moet komen voor migratie. Maar dat beleid moet de mensenrechten te allen tijde respecteren.

Bisschop van Cordoba zorgt voor verwarring

Eerder had bisschop Demetrio Fernández González van Cordoba voor verwarring en en ook ongenoegen gezorgd met zijn (te) snelle reactie  op de verkiezingsuitslag van 2 december. Daarbij behaalde de extreemrechtse partij VOX voor het eerst sinds het einde van het Francotijdperk een dergelijk grote en bovendien onverwachte verkiezingsoverwinning. De bisschop sprak van een spectaculaire verkiezingsuitslag en bestempelde de nederlaag van de sociaaldemocraten van PSOE als een sociale omwenteling, waarop veel Spanjaarden hebben gewacht.

VOX kondigde meteen na het bekend worden van de verkiezingsresultaten aan dat ze een streng migratiebeleid zal voeren dat een einde moet maken aan de toestroom van migranten in het zuiden van Spanje.

Bron: Kathpress.at