Tienduizenden Italiaanse jongeren op bedevaart

De nationale jongerentocht geeft de aanzet tot de jongerensynode in Rome.
05/12/2020 - 00:00

Meer dan 30.000 jongeren uit 200 Italiaanse bisdommen zijn vrijdag in hun bisdom vertrokken voor een één week durende bedevaart. Het evenement, in het vooruitzicht van de jongerensynode met bisschoppen uit de hele wereld, eindigt komend weekend met de samenkomst van de verschillende jongerengroepen in Rome en een ontmoeting met paus Franciscus. Het evenement heeft plaats op initiatief van de jeugddienst van de Italiaanse bisschoppen.

Organisator Michele Falabretti zegt dat het initiatief werd omgedoopt tot 'Langs duizend wegen'. Het hoogtepunt van de bedevaart is de ontmoeting met paus Franciscus tijdens het slotweekend van 11 en 12 augustus. Elke jongere ontving een schoudertas met een koplamp voor 's nachts, een hoed, een draagbare waterzak, een dagboek, een evangelie, een kruis, een boekje met commentaar over de ontmoeting tussen Jezus en de discipelen, een klein doek met een afbeelding van de Lijkwade, een kaart en een badge met identificatiegegevens.

We willen de jongeren niet gebaande wegen laten betreden en hen aanmoedigen om daarbij oog te hebben voor de geloofsgetuigenissen waarmee zij tijdens hun tocht worden geconfronteerd. Dit moet hen helpen ervaren dat zij echt onderdeel zijn van de Kerk. Op zaterdag 11 augustus komen zij met autobussen, treinen of andere vervoersmiddelen naar Rome. De volgende dag wonen zij de eucharistie met de paus bij op het Sint-Pietersplein. De jongeren worden aangemoedigd hun ervaringen online en via de sociale media met anderen te delen.

Bron: Vatnicannews.va