TV-mis op beloken Pasen vanuit Mechelse Hanswijkbasiliek op één

Omdat Parijs-Roubaix wordt afgelast, is de tv-mis van beloken Pasen (11 april) vanuit de Mechelse O.L.V. van Hanswijkbasiliek dan toch te zien op één.
09/04/2021 - 09:02

Door het afgelasten van de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix op zondag 11 april 2021 zal de televisie-eucharistieviering vanuit de Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek in Mechelen, rechtstreeks worden uitgezonden om 10 uur op één, en niet zoals eerder aangekondigd op Canvas.                                                                                                                          

Het thema van de viering is: De verrezen Heer zien. Kanunnik Steven Wielandts, bisschoppelijk vicaris en rector van de Basiliek en, gaat voor samen met diaken KoenVandergoten. Cantor Stijn Latré en organist Wouter Verheyden zorgen voor de muzikale omlijsting. Lector is Martine Mertens.

Omwille van de geldende coronamaatregelen zijn alleen de medewerkers die noodzakelijk zijn voor de uitvoering en de rechtstreekse uitzending toegelaten in de basiliek. Kerkbezoekers kunnen dus niet binnen van 8 tot 12 uur, repetitietijd, uitzending en demontagetijd inbegrepen.

Gratis expo

Van 12 uur zondagmiddag af is de basiliek opnieuw publiek toegankelijk.  Een (gratis) bezoek aan de tentoonstelling Relatiegeschenken aan de Hemel - De kinderportretten van Hanswijk in de crypte onder de basiliek is zowel op zaterdag als op zondag mogelijk tijdens de normale openingsuren van de tentoonstelling: van 13  tot 17 uur.