Verbeterde 'Click to Pray'-app zet op weg naar de synode

De gebedsapp 'Click To Pray' is grondig vernieuwd, ter ondersteuning van de voorbereiding van de bisschoppensynode 2021-2023.
20/10/2021 - 13:06
Click to pray
Click to pray © Click to pray

Van de week is een verbeterde versie voorgesteld van de Click to Pray-app, die gratis gedownload kan worden en wereldwijd nog meer mensen digitaal wil helpen om te bidden. De eerste versie werd in 2016 gelanceerd. Sindsdien werd het bescheiden programma, dat gemakkelijk op smartphone of tablet kan worden geïnstalleerd, al door meer dan 2,5 miljoen gebruikers gedownload.

De gebedsapp, ontwikkeld door het Gebedsnetwerk van de paus nodigt gelovigen uit om dagelijks samen met paus Franciscus te bidden en het synodale proces te begeleiden. Daarnaast biedt de onlangs gelanceerde website een gerichte gebedsdienst met het oog op de Bisschoppensynode 2021-2023 - Voor een synodale Kerk, die eveneens via de app kan worden geraadpleegd. Bedoeling is ook om in de app-versie een gebedsplanner aan te bieden voor dagelijks gebed en drie gebedsmomenten - 's ochtends, 's middags en 's avonds.

De gebedsapp is beschikbaar in het Spaans, Engels, Portugees, Italiaans, Engels, Duits en Chinees.

Bron: Kathpress.at/Reuters