Video van het Vaticaan internationaal onderscheiden

Een videoboodschap van het Vaticaan voor een menswaardige opvang van vluchtelingen en migranten is internationaal onderscheiden.
05/12/2020 - 00:00
Paus Franciscus omringd door enkele vluchtelingen
Paus Franciscus omringd door enkele vluchtelingen © Caritas

Een video van het Dicastarie voor de Integrale Menselijke Ontwikkeling, geproduceerd door het reclamebureau La Machia, heeft een internationale prijs gekregen voor de manier waarop daarin de benarde situatie van migranten en vluchtelingen onder de aandacht wordt gebracht. De twaalfde editie van het Festival voor Maatschappelijk Relevante Advertenties vond vrijdagavond plaats in het Fernando Rojas Theater van de Círculo de Bellas Artes in Madrid (Spanje). De competitie staat open voor adverteerders en reclamebureaus uit de hele wereld.

 

In de video van 3,5 minuten pleit paus Franciscus voor een viervoudige strategie voor regeringen, organisaties en burgers in de aanpak van het probleem van de menselijke mobiliteit: verwelkomen, beschermen, bevorderen en integreren. De video werd in december 2017 gelanceerd en is in meer dan 30 talen beschikbaar. Volgens Michael Czerny, de verantwoordelijke van de sectie Migranten & Vluchtelingen van het Dicasterie voor de Integrale Menselijke Ontwikkeling, roept de paus in zijn boodschap op tot een menswaardige en beschaafde opvang van noodlijdende migranten en vluchtelingen. Hij hoopt ook dat deze internationale erkenning ervoor kan zorgen dat deze motiverende boodschap miljoenen mensen wereldwijd kan bereiken.

Bron: Vaticannews.va