Vlaamse en Nederlandse bisschoppen te gast in Roermond

Vandaag woensdag was bisschop Wiertz van Roermond gastheer voor het overleg van Nederlandse en Vlaamse bisschoppen.
12/05/2016 - 15:35

De Vlaamse en Nederlandse bisschoppen waren vandaag woensdag 11 mei te gast in Roermond. De bisschoppen uit het Nederlandse taalgebied ontmoeten elkaar een of twee keer per jaar om informatie en pastorale ervaringen uit te wisselen. Op de agenda stonden onder meer het onthaal van vluchtelingen, de uitzending van eucharistievieringen op de Nederlandse en Vlaamse televisie, de inculturatie en de opvang van priesters van buitenlandse herkomst.

De gezamenlijke bisschoppenvergadering vindt steeds in een ander bisdom plaats, afwisselend in Nederland en Vlaanderen. Deze keer was bisschop Wiertz van Roermond de gastheer. Vlak voor de lunch gingen de bisschoppen even op de foto in de tuin van het bisschopshuis. Overigens was zowel van Vlaamse als Nederlandse zijde de groep niet helemaal compleet.

Op de foto van links naar rechts: mgr. Jan Hendriks (hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam), mgr. Ted Hoogenboom (hulpbisschop van Utrecht), mgr. Herman Woorts (hulpbisschop van Utrecht), mgr. Hans van den Hende (bisschop van Rotterdam), mgr. Rob Mutsaerts (hulpbisschop van Den Bosch), mgr. Frans Wiertz (bisschop van Roermond), mgr. Leon Lemmens (hulpbisschop voor Mechelen-Brussel), kardinaal Wim Eijk (aartsbisschop van Utrecht), mgr. Jos Punt (bisschop van Haarlem-Amsterdam), mgr. Jozef de Kesel (aartsbisschop van Mechelen-Brussel), mgr. Gerard de Korte (bisschop van Groningen-Leeuwarden, bisschop-elect van Den Bosch), mgr. Luc van Looy (bisschop van Gent), pater Tommy Scholtes (perschef van de Belgische Bisschoppenconferentie), mgr. Patrick Hoogmartens (bisschop van Hasselt), mgr. Herman Cosijns (secretaris-generaal van de Belgische Bisschoppenconferentie) en mgr. Everard de Jong (hulpbisschop van Roermond).