Vorming in synodaliteit: het geestelijk gesprek

Het geestelijk gesprek of gesprek in de Geest vormt de basis van het synodaal proces. Volg de vorming van Platform voor ignatiaanse spiritualiteit.
27/01/2024 - 17:20

Vanaf februari 2024 biedt het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit een module om te oefenen met het geestelijk gesprek. Het gaat er vooral om dat je in groep leert luisteren naar elkaar en naar uitdagingen voor de toekomst om zo samen tot nieuwe inzichten te komen. Dit geestelijk gesprek is de basis van het synodaal overleg. Het is volgens die methode dat de gesprekken tijdens de bisschoppensynode in Rome ook verliepen. 

De module omvat drie dagen en is gericht op oefening in de gespreksvorm. In een goed geestelijk gesprek ervaren deelnemers rust, verdieping en verwondering om wat er onderling wordt gedeeld. Zo’n gesprek vraagt discipline en vooral een speciale houding en goede begeleiding.

De coaches zijn jezuïeten en ignatiaans gevormde medewerkers. De module is bedoeld voor professionals en vrijwilligers in het pastoraat van een bisdom, parochie, kerk, gemeenschap, christelijke organisatie, kortom al wie zijn steentje wil bijdragen aan het synodaal proces dat de hele Kerkgemeenschap omvat.

De module kan ook als voortraject dienen voor een opleiding in gemeenschappelijke onderscheiding, die eveneens wordt aangeboden door het ignatiaans platform.


Meer weten

  • De cursus vindt plaats in het Jezuïetenhuis ‘Berchmans’ (Waversebaan 220, Heverlee Leuven) op dinsdagen 20 februari, 16 april & 14 mei telkens van 9.30 tot 16.30 uur en kost 300 euro. Meer informatie bij Rob Polet.
  • Lees meer op de website van de jezuïeten.
  • Ontdek de folder.