Wereldjongerendagen 2023 in Portugal in teken van het milieu

De Wereldjongerendagen vinden om de drie jaar plaats, volgend jaar van 1 tot 6 augustus in Portugal.
02/10/2022 - 11:00
WJD Madrid
WJD Madrid © IJD Jongerenspastoraal

De 37ste editie van de Wereldjongerendagen, van 1 tot 6 augustus 2023 in de Portugese hoofdstad Lissabon, zal in het teken staan van milieu en ecologie. Het evenement kreeg als thema ‘Maria stond op en ging met grote haast op weg’, naar een passage uit het Evangelie van Lucas (Lc 1,39).

De organisatoren kondigen aan dat de integriteit van de schepping een bijzondere rol zal spelen. Daarbij zal er in het bijzonder aandacht zijn voor duurzaamheid, en de doelstellingen zoals die door het Vaticaan zijn geformuleerd in de Laudato siʾ-doelen en door de Verenigde Naties in de Agenda 2030 (SDG). 

Voor het evenement worden een miljoen jongeren uit de hele wereld verwacht om hun geloof te vieren, de universele kerk te ervaren en een land vol gastvrijheid te ontdekken. Naast gebedsmomenten, ontspanning en gezellig samenzijn zijn er speciale activiteiten van de WJD-organisatie. Blikvangers zijn de kruisweg, een avondwake en de slotviering.

IJD Jongerenpastoraal (de officiële Vlaamse partner) voorziet drie voorprogramma’s (eentje in Frankrijk, één in Spanje en een laatste in Portugal zelf). Geïnteresseerden tussen 16 en 35 jaar kunnen zich vanaf eind oktober 2022 officieel inschrijven.

Bron: Ekklesia