Win de Lamborghini van de paus

De hoofdprijs van een tombola voor het goede doel is een wagen van Lamborghini, die speciaal op maat van paus Franciscus werd gemaakt.
06/12/2018 - 14:47

Geïnteresseerden kunnen sinds deze week een lotje van 10 dollar kopen om de Lamborghini van de paus te winnen. De opbrengst gaat naar de heropbouw van dorpen die door oorlogsgeweld werden vernield, naar slachtoffers van de mensenhandel, medische zorgen en onderwijs voor de armsten. De hoofdprijs is een op maat gemaakte 2018 Lamborghini Huracan coupé versierd met gouden strepen, als verwijzing naar de witgelevlag van Vaticaanstad.

De paus neemt de luxewagen, die hem als geschenk werd aangeboden, in ontvangst
De paus neemt de luxewagen, die hem als geschenk werd aangeboden, in ontvangst © Omaze

Toen de paus de witte wagen in november 2017 in ontvangst nam, zette hij zijn handtekening op de motorkap van de auto. Het was aanvankelijk ook de bedoeling om hem op een veiling van Sotheby's in Monaco te verkopen. Bij de verkoop in mei werd een bod gedaan van 715.000 euro. Maar de verkoop werd nooit voltooid, omdat de hoogste bieder de transactie nooit heeft afgerond. Volgens Italiaanse media heeft het Vaticaan daarop, in afspraak met de producent van de luxewagens, besloten om de unieke wagen te verloten.

De paus zal de sleutels persoonlijk aan de winnaar overhandigen, kondigde de site Omaze maandag op Facebook aan. De winnaar krijgt een weekend in Rome als geschenk, voor hem en nog een gast, om de prijs op te halen. Wordt naar Vaticaanstad gevlogen en in een hotel ondergebracht. Ontvang tijdens een privéceremonie in het Vaticaan persoonlijk de sleutels van de paus en ceo Stefano Domenicali van Lamborghini, kondigt Omaze aan.  

Bron: I.Media/Catholic Herald

Aankondiging van de tombola bij Omaze.