Zlatan Ibrahimovic post foto met de paus

Zlatan Ibrahimovic, de Zweedse spits van AC Milan, overhandigde een spelersshirt en zijn biografie aan paus Franciscus.
15/12/2021 - 17:03
Zlatan Ibrahimovic met paus Franciscus
Zlatan Ibrahimovic met paus Franciscus © Ibrahimovic@twitter

Zlatan Ibrahimovic, de 40-jarige voetbalster van AC Milan, heeft dinsdag een foto van hemzelf met paus FRanciscus op Instagram en Twitter gepost. De Zweedse international staat er grijnzend bij in jeans en sneakers, met vermelding van de woorden Peace and Love. Volgens media bracht hij niet alleen een gesigneerd shirt mee, maar overhandigde hij aan de paus ook zijn autobiografie Adrenaline. De paus vertrouwde hem toe dat hij ernaar uitkeek om het boek te lezen.

Of Ibrahimovic gelovig is, is minder duidelijk. De zoon van migranten, wiens vader uit Bosnië en moeder uit Kroatië komen, heeft nooit geantwoord op vragen naar zijn geloofsovertuiging. Ooit vertelde hij wel: Ik ben geboren in Zweden, mijn vader is moslim, mijn moeder katholiek. Voor mij draait het allemaal om respect - zo ben ik opgevoed.

Bekend is dat Ibrahimovic geen last heeft van bescheidenheid. In zijn periode bij Paris-Saint Germain vroeg de spits ooit aan zijn toenmalige coach Carlo Ancelotti of hij in Jezus geloofde. Ancelotti antwoordde: ja! Waarop Zalatan meteen repliceerde: Heel goed, je gelooft dus in mij. Je kunt nu ontspannen. Aan een verslaggever die hem ooit voor een wedstrijd vroeg wie er zou winnen, antwoordde hij: Alleen God weet het. De verslaggever antwoordde: Het is een beetje moeilijk om het Hem te vragen. Waarop Ibrahimovic: Bwaah, ik denk het niet; hij staat voor je neus.

Bron: KNA/Katholisch.de