Afrikaanse overste bij de spiritijnen

Alain Mayama, die al ziekenhuispastor was in de VS en assistent-generaal in Rome, wordt de nieuwe overste van de congregatie van de Heilige Geest.
27/10/2021 - 16:06
Pater Alain Mayama, de verste van de spiritijnen
Pater Alain Mayama, de verste van de spiritijnen © Alain Mayama

Alain Mayama van de provincie van de paters spiritijnen in Congo-Brazzaville, die de voorbije jaren al assistent was van de generale overste van de congregatie in Rome, is op het generale kapittel verkozen tot nieuwe generale overste van de congregatie van de Heilige Geest. Met zijn verkiezing komt er voor het eerst in de geschiedenis een Afrikaan aan het hoofd van de spiritijnen.                                      

De congregatie van de Heilige Geest telt 2.600 missionarissen in meer dan zestig landen. Zij zet zich al 300 jaar op de vijf continenten in voor de evangelisatie van de armen en de onderdrukten. Het 25ste algemene kapittel vond plaats van 3 tot 24 oktober in Bagamoyo (Tanzania).

Alain Mayama werd in 1971 geboren in Congo-Brazzaville. Hij legde in 1999 zijn eeuwige geloften bij de congregatie van de Heilige Geest. In 2000 werd hij tot priester gewijd. Daarna ging de missionaris in Kameroen als vormingswerker aan de slag. Later trok hij naar de VS voor verdere studie en was er later ook als ziekenhuispastor in Detroit actief. Van 2008 tot 2010 was hij missionaris in Libreville (Gabon). In 2010 werd hij provinciale overste in Congo-Brazzaville. Op het vorige generale kapittel in 2012 werd hij verkozen tot assistent-generaal.

Bron: Adiac Congo/Kipa-Apic