Belgische ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan de paus

Graaf John Cornet d’Elzius is de nieuwe Belgische ambassadeur bij de Heilige Stoel. Hij volgt Bruno Nève de Mévergnies op.
23/09/2016 - 15:01
Graaf John Cornet d’Elzius © Infocatho.be

Graaf John Cornet d’Elzius, de nieuwe ambassadeur van België bij de Heilige Stoel, heeft donderdag zijn geloofsbrieven overhandigd aan paus Franciscus. Hij volgt Bruno Neve de Mévergnies op, die met pensioen is gegaan.

De nieuwe Belgische ambassadeur is sinds 1987 in diplomatieke dienst. Hij komt uit een familie van politici en diplomaten. De afgelopen vier jaar was hij ambassadeur in Tel Aviv in Israël.

John Cornet d’Elzius is 55 jaar. Hij was als diplomaat eerder onder meer werkzaam op de ambassade van ons land in Canada en bij de permanente vertegenwoordiging België in Genève. Hij is oud-adjunct-kabinetchef van minister Charles Michel. In augustus 2009 werd hij adviseur van prins Filip, die hij vooral adviseerde tijdens diplomatieke bezoeken. Van 2008 tot 2010 was hij adjunct-stafchef van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. In 2012 werd hij ambassadeur van ons land in Israël.

Bron: I.Media