Bijzonder geschenk voor jubileum priesterwijding Benedictus XVI

Voor de 70ste verjaardag van zijn priesterwijding hebben medebewoners van het Mater Ecclesiae-klooster een speciaal geschenk voorbereid.
28/06/2021 - 11:15
Benedictus XVI haalt herinneringen op
Benedictus XVI haalt herinneringen op © Fondazione Vaticana Joseph Ratzinger - Benedetto XVI/Traunsteiner Tagblatt

Mgr. Georg Gänswein, de persoonlijke secretaris van emeritus paus Benedictus XVI, bevestigt dat er een bijzondere verrassing wordt voorbereid voor de viering van de  70ste verjaardag van de priesterwijding van kardinaal Joseph Ratzinger. Voor deze gelegenheid wordt een groep voormalige koorleden tussen de 40 en 60 jaar van de dom van Regensburg uitgenodigd, die onder meer tijdens de eucharistieviering in de Mater Ecclesiae-kapel zullen zingen.

De emeritus paus Benedictus XVI, een niet-onverdienstelijk pianist en groot liefhebber van klassieke muziek, werd op 29 juni 1951 door kardinaal Faulhaber tot priester van het aartsbisdom München und Freising gewijd. Het was een gebeurtenis die zijn hele leven heeft getekend, onderstreept mgr. Gänswein. Sindsdien was de eucharistie voor Joseph Ratzinger essentieel. Tot op vandaag, en dat ondanks zijn mobiliteitsproblemen.

Helaas lukt het hem niet langer om een half uur recht te staan. Dus concelebreert hij. Hij zit in een rolstoel naast het altaar, terwijl ik hoofdcelebrant ben. Wij doen dit elke dag. Sinds zijn wijding is er geen dag geweest dat hij de eucharistie niet heeft gevierd of geconcelebreerd.

Bron: Rome Reports