Chauffeur van de paus met pensioen

Paus Franciscus hield gisteren zijn laatste algemene audiëntie voor de zomervakantie.
01/07/2021 - 14:53

Paus Franciscus vroeg gisteren, tijdens de laatste woensdagse algemene audiëntie voor het Vaticaanse zomerreces, waarin de audiënties worden opgeschort, een daverend applaus voor Renzo Cece, die met pensioen gaat. Renzo is al sinds zijn veertiende in dienst bij het Vaticaan. Toen kwam hij nog met de fiets, grapte de paus gisteren, bij het afscheid van de pauselijke chauffeur. Hij is een van die mensen die goed doen met hun werk en de Kerk vooruit helpen met zijn werk, zijn welwillendheid en zijn gebed. De man zat achter het stuur van verschillende pausen.

Lees voort onder de foto.

Paus Franciscus vroeg applaus voor zijn chauffeur
Paus Franciscus vroeg applaus voor zijn chauffeur © Vatican Media

Paus Franciscus wenste alle aanwezigen fijne momenten van ontspanning in het vooruitzicht van de zomervakantie. Omwille van de coronavoorschriften vond ook de laatste algemene audiëntie plaats op het Sint-Damasusplein, waar de audiënties op woensdag sinds hun hervatting plaats vinden. Al in de eerste lockdown werd uitgeweken naar de Cortile di San Damaso, omdat de aanwezigheid van het publiek er beperkt kan worden en bezoekers gemakkelijker gecontroleerd kunnen worden. Paus Franciscus nam gisteren voor zijn toespraak uitvoerig de tijd om de aanwezigen te begroeten en zelfs om een aantal te omhelzen.

De algemene audiënties van paus Franciscus worden na het zomerreces in augustus hervat. In tegenstelling tot zijn voorgangers blijft paus Franciscus ook tijdens zijn vakantiemaand in Rome.

Bron: Kathpress.at/Vaticannews.va