China bant populaire gebedsapp Hallow

De app met katholieke meditaties, gebeden en reportages is uit de Apple App Store verwijderd wegens ‘illegale inhoud’.
09/08/2024 - 13:52

Hallow is een gebeds- en meditatie-app met contemplatie, gebed, katholieke bijbellezingen en muziek. Sinds de lancering in 2018 is de app volgens het bedrijf meer dan 14 miljoen keer gedownload in meer dan 150 landen. Ook in China heeft de app volgens CEO Alex Jones 'duizenden' gebruikers.

Niet meer dus. Volgens de Chinese internetwaakhond CAC (Cyberspace Administration of China) bevat de app illegale inhoud. Hij is daarom niet meer te downloaden via de Apple App Store. 

Wat die illegale inhoud precies is, werd niet verduidelijkt. Ook niet of er een verband bestaat met de lancering van een nieuwe audioserie deze zomer, over het leven van paus Johannes Paulus II en diens verzet tegen het communisme.

Het is niet de eerste keer dat China religieuze apps blokkeert of verwijdert. 

'We zullen blijven proberen onze christelijke broeders en zusters in China zo goed mogelijk te dienen via onze website, webapplicatie, sociale media-inhoud, maar vooral met onze gebeden', aldus nog CEO Jones.

Bron: KRO/NCRV

Lees meer

Paus Franciscus met traditionele hoofdtooi tijdens zijn bezoek aan het afgelegen Vanimo in Papoea-Nieuw-Guinea

Rond Wereldmissiezondag publiceert Fides jaarlijks de statistieken van de wereldkerk. We overlopen de belangrijkste gegevens.

Crystal Cathedral in 2009 toen het nog een protestantse megakerk was

Na 12 jaar van renovatie is het imposante glazen gebouw eindelijk omgevormd van een protestantse megakerk tot een katholieke kathedraal.

Terwijl het geloof in God bij moslimjongeren steeg naar 79%, daalde het bij katholieke 12 tot 25-jarigen naar 38% en bij protestanten naar 35%.

Moeder Marie-Léonie Paradis (1840-1912): nederige dienst uit liefde tot God

3 religieuze stichters en 11 martelaren, waaronder 3 leken, worden op 20 oktober 2024 door paus Franciscus heilig verklaard in Rome. Leer ze kennen.

woord hoop geschreven in de wolken

Het boek komt er in samenwerking met Vaticanist Carlo Musso. Uitgever Mondadori belooft ‘veel onthullingen en nooit eerder vertelde verhalen’.

Affiche van stadsopera 'Le Gardien du Temple - La Porte des Ténèbres' in Toulouse

Hij wijdt op 16 oktober zijn stad toe aan het Heilig Hart van Jezus als reactie op een stadsspektakel met satanische trekjes.