Duitse priester wordt (bijna) miljonair

De katholieke priester Martin Fohl (57) uit Pleiskirchen in Beieren verdiende maandagavond liefst 32.000 euro in een tv-spelprogramma.
27/04/2021 - 13:32
Martin Fohl in het spelprogramma Wer wird Millionär?
Martin Fohl in het spelprogramma Wer wird Millionär? © RTL

Het populaire Duits tv-spelprogramma Wer wird Millionär? had maandagavond een van zijn merkwaardigste en meest onverwachte deelnemers ooit. In de populaire quiz met Günther Jauch op RTL Duitsland was priester Martin Fohl uit het bisdom Passau te gast. Hij vertelde dat hiermee een droom in vervulling zag gaan. Hij vermoedt dat zijn muzikale kwaliteiten zijn selectie hebben mogelijk gemaakt. Voor de gelegenheid had hij overigens een jachthoorn meegebracht. Omdat mijn vader een jager was, vertelde hij aan Jauch.

Het spelprogramma wordt sinds 1999 op de Duitse commerciële zender RTL uitgezonden. Pastoor Fohl is al jaren een grote fan. Hij stelde zich ook al verschillende keren kandidaat om mee te spelen. En maandagavond ging de droom van de 57-jarige geestelijke in vervulling. Als voorbereiding heeft hij een jaar lang intensief zoveel mogelijk kranten gelezen. Hij verdiepte zich ook in het bijzonder in astrologie, geschiedenis en sport. Zo werd hij vertrouwd met alle technische termen van darts en biljart en leerde hij alle opeenvolgende Duitse presidenten en kanseliers uit het hoofd. Fohl moest vooraf een akkoord ondertekenen met de programmamakers waarin hij beloofde vooraf niets over de uitzending bekend te maken.

Uiteindelijk eindigde hij gisteren op een bedrag van 32.000 euro, al werd hij door een kijker in het puibliek van de uitschakeling gered toen hij moest berekenen hoeveel tijd een dief maximaal nodig heeft om een ​​cijferslot met een viercijferige code van een bankkluis te openen. De priester kondigde aan dat hij grootste gedeelte van het geld aan goede doelen zal schenken.

Bron: KNA/Bild