Egan Bernal schenkt fiets en roze trui aan de paus (video)

De Colombiaanse renner Egan Bernal won op 30 mei de 104ste editie van de Giro d'Italia.
16/06/2021 - 15:41

De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal heeft tijdens de algemene audiëntie vanmorgen woensdag 16 juni 2021 paus Franciscus een wielerfiets en een van de roze truien die hij tijdens de jongste Giro d'Italia veroverde, cadeau gedaan. De fiets was een geschenk namens alle Colombianen, verzekerde hij.

Ik ben katholiek, vertrouwde Bernal de paus toe. Hij vroeg de paus hem en zijn vriendin, die net als hij recent met het coronavirus besmet raakte, te zegenen. Gevraagd naar de aanwezigheid van doping in het peloton, antwoordde de Colombiaanse coureur dat het wielrennen tegenwoordig een totaal andere sport is geworden. Momenteel is het een van de meest gecontroleerde sporten en voor mij is het een van de schoonste sporten.

Egan Arley Bernal Gómez werd op 13 januari 1997 geboren in Zipaquira, een gemeente ten noorden van de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Hij werd pas in 2016 beroepswielrenner. Na het winnen van de Giro is hij de eerste Colombiaanse wielerkampioen die zowel de Giro als de Tour de France (2019) op zijn naam schreef.

Tijdens de woensdagse algemene audiëntie op het San Damasobinnenplein van het apostolische paleis, die onder meer door een delegatie van de Italiaanse Nationale Wandelvereniging werd bijgewoond, onderstreepte de paus dat de zomer een mooie gelegenheid is om zowel over God als over het meesterwerk van zijn schepping na te denken.

Bron: SIR