Franciscanes vermoord in Congo

De Congolese politie heeft de daders gearresteerd van een roofoverval in een school in Bukavu, waarbij een franciscanes werd vermoord.
04/12/2016 - 09:50

Twee met messen gewapende mannen hebben dinsdag in Zuid-Kivu zuster Marie-Claire Kahambu gedood. De franciscanes werd omgebracht in haar kantoor in een trainingscentrum van een meisjesschool. De daders drongen rond de middag haar kantoor binnen. Daarna werd zusters Mare-Claire meerdere keren met messen gestoken.

De moordenaars gingen er met een handvol geld vandoor. Na de moord trokken inwoners van Bukavu de straat op en eisten de arrestatie van de daders. Twee verdachten werden aangehouden. Zij worden aangeklaagd voor moord.  

Op 20 maart 2016 werd ook al de Congolese priester Vincent Machozi in Bukavu gedood. De man had een online publicatie, Beni Lubero, waar hij foto’s plaatse van slachtoffers van het geweld in Kivu. De daders van het geweld tegen de burgerbevolking moeten gezocht worden onder de tientallen zwaar bewapende groepen, die plunderend rondtrekken in het gebied. 

Bron: Radio Vaticaan (Franstalig)