Franse president Macron bezocht Lourdes

Tijdens zijn bezoek aan de regio Midi-Pyrénées ging de Franse president Macron, net als de renners, even langs in het bedevaartsoord Lourdes.
19/07/2021 - 16:25

De Franse president Emmanuel Macron ging vorige weef vrijdag, als onderdeel van zijn bezoek aan de regio Midi-Pyrénées, langs in het bedevaartsoord Lourdes waar het bezoek van de pelgrims omwille van de coronamaatregelen nog altijd beperkt is. Macron is de eerste president van de Vijfde Franse Republiek die het Mariaheiligdom, aan de voet van de Pyreneeën officieel bezoekt.

Macron maakte van zijn bezoek aan de Pyreneeënregio uiteraard uiteraard gebruik om de 18de etappe van de Ronde van Frankrijk tussen Pau en Luz-Ardiden bij te wonen. De 43-jarige president komt uit een niet-religieus gezin, maar werd op twaalfjarige leeftijd katholiek gedoopt. Hij werd vrijdagnamiddag voor de basiliek opgewacht door de pauselijke afgevaardigde en ontmoette bestuurders en afgevaardigden van pelgrimsorganisaties.

Het bezoek van de president, in de marge van de Tour de France, viel toevallig samen met de tweede editie van de virtuele bedevaart Lourdes United voor de Grot van Massabielle. Daarbij werd de hele dag in verschillende talen gebeden en konden internetgebruikers uit de hele wereld zich virtueel aansluiten bij de pelgrims in het Mariaheiligdom.

Bron: La Croix/kro-ncrv.nl/katholiek