Gaat zijn droom in vervulling? ‘Christoff zal zingen voor de paus’

De Vlaamse zanger zou optreden op zaterdagvoormiddag, als de paus in de basiliek van Koekelberg is, of zondagvoormiddag tijdens de eucharistieviering.
21/09/2024 - 15:01

De Vlaamse zanger Christoff liet in interviews al enkele keren vallen dat het een ongelooflijke eer zou zijn om voor de paus op te treden als die naar ons land komt. Wel, volgens HLN gaat zijn droom wel degelijk in vervulling. 

De krant meent te weten dat de zanger in het grootste geheim is gevraagd om voor de paus te zingen. Het jongerenkoor Scaletta zou samen met hem op het podium staan. 

Het nieuws wordt nergens officieel bevestigd, evenmin de locatie waar het optreden zou plaatsvinden. De twee meest voor de hand liggende locaties zijn uiteraard de basiliek van Koekelberg en het Koning Boudewijnstadion.

Op zaterdagvoormiddag komt de paus naar de basiliek voor een ontmoeting met al wie pastoraal actief is in de Kerk. De locatie is de zanger alleszins niet vreemd. In mei van dit jaar hield hij in de Basiliek nog een uitverkocht concert, en hij was er al meermaals te gast voor een kerstconcert.

Maar het optreden zou ook op zondagvoormiddag kunnen worden ingepland, tijdens de eucharistieviering in het stadion.

Ook wat Christoff zal zingen, is niet geweten, maar zijn versie van het Onzevader ligt voor de hand, mogelijk in de verschillende landstalen. 

Bron: HLN

Meer nieuws

Migranten in de Middellandse Zee wachten op het Spaanse reddingsschip Open Arms

Orbit vzw gaat dieper in op de boodschap van de paus voor de 110de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen, op zondag 29 september.

De Vlaamse charmezanger Christoff had in 2014 een hit met 'Onzevader'.

De Vlaamse zanger zou optreden op zaterdagvoormiddag, als de paus in de basiliek van Koekelberg is, of zondagvoormiddag tijdens de eucharistieviering.

Stuntvrouw Brenda Lorena Garcia (midden) op de set van Fast X

Je ziet haar wel, maar herkent haar niet in talloze kaskrakers uit Hollywood. Als stuntvrouw valt ze in voor kindacteurs, 'omdat ik klein ben'.

Verrijzenis [fragment], Isenheimer altaar 1512-16 door Matthias Grünewald

In 2025 vieren oosterse en westerse christenen Pasen uitzonderlijk op dezelfde dag: 20 april. Een belangrijk teken, vindt paus Franciscus.

Ravage in Pepinster na de overstromingen van 2021

Opnieuw zorgen grote overstromingen voor veel leed in Centraal-Europa. In Wallonië biedt Caritas Vlaanderen na drie jaar nog altijd hulp.

De vlag met het Mariabeeld van Medjugorje wappert tegen een straalblauwe hemel.

Het Dicasterium voor de Geloofsleer erkent de positieve vruchten van het bedevaartsoord in Bosnië-Herzegovina.