Op deze vier locaties kan het publiek paus Franciscus begroeten

Het publiek kan de paus begroeten in Leuven, Louvain-la-Neuve en Brussel.
19/09/2024 - 13:33

Paus Franciscus komt eind volgende week (van donderdag 26 tot zondag 29 september) naar België. Hij zal in Leuven, Louvain-la-Neuve en Brussel ontmoetingen hebben. Het publiek kan de paus begroeten op vier verschillende locaties.

Leuven, 27 september: rondom de Sint-Pieterskerk en het stadhuis

Op vrijdag 27 september zal het publiek paus Franciscus kunnen groeten rond de Sint-Pieterskerk en voor het stadhuis in Leuven. En dat vanaf 17.30 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig. Er wordt wel aangeraden tijdig en uiterlijk om 16.30 uur aanwezig te zijn. Meer info via de site van de KU Leuven.

Koekelberg 28 september: voor de basiliek

Op zaterdag 28 september zal de paus kunnen begroet worden vanaf 9.45 uur voor en rond de basiliek van Koekelberg. Voorafgaande individuele inschrijving is hiervoor wel verplicht via https://accreditationpopevisit.be/basilica

Een bevestigingsdocument met QR-code wordt per e-mail verzonden en moet samen met de identiteitskaart bij de ingang van het beveiligde terrein van de Basiliek worden getoond. Toegang via poort nr. 7 (Landsroemlaan) en nr. 10 (Pantheonlaan). Er zal geen parkeergelegenheid zijn in de buurt van de basiliek.

Louvain-la-Neuve 28 september: parking Aula Magna

Nog op zaterdag 28 september kan het publiek de paus groeten in Louvain-la-Neuve vanaf 17.45 uur op de parking voor de Aula Magna. Alleen wie zich heeft ingeschreven via UCLouvain of de gemeente Ottignies Louvain-la-Neuve krijgt toegang tot de veiligheidsperimeter.
Meer informatie is beschikbaar via de websites van universiteit en gemeente.

Heizel zondag 29 september: tussen Brussels Expo en het Koning Boudewijnstadion

Op de laatste dag van het pausbezoek aan ons land, zondag 29 september, kan paus Franciscus door het grote publiek worden begroet vanaf 9 uur langs een route tussen Brussels Expo en het Koning Boudewijnstadion (Miramar- en Keizerin Joséphine-Charlottelaan en een deel van de Houba de Strooperlaan). Voorafgaand inschrijven is niet nodig, maar wie er wil bij zijn, dient uiterlijk om 8.40 uur aanwezig te zijn.  

Voor alle locaties wordt sterk aangeraden om het openbaar vervoer te gebruiken en vroeg aanwezig te zijn. Binnen de veiligheidsperimeter zijn vlaggen, spandoeken en posters, drones en elk stomp voorwerp (mes, zakmes, enz.) niet toegelaten. Ook rugzakken worden niet toegelaten omdat fouilleren onmogelijk is.

Eucharistieviering Koning Boudewijnstadion

Alle plaatsen in het Koning Boudewijnstadion voor de eucharistieviering met paus Franciscus op zondag 29 september zijn toegewezen. De organisatoren herhalen dat toegang tot het stadion enkel kan voor de 39.000 mensen die een persoonlijk ticket kunnen voorleggen. De viering wordt live uitgezonden op radio, tv en andere kanalen en ook in parochiekerken kan daartoe initiatief worden genomen.

In de basiliek van Koekelberg zullen 3.200 mensen, waaronder enkele personen met beperkte mobiliteit (PMR), de viering kunnen volgen op grote schermen. Vooraf inschrijven is vereist via https://accreditationpopevisit.be/broadcast
 

Nieuws

De vlag met het Mariabeeld van Medjugorje wappert tegen een straalblauwe hemel.

Het Dicasterium voor de Geloofsleer erkent de positieve vruchten van het bedevaartsoord in Bosnië-Herzegovina.

Het logo van het pausbezoek aan België illustreert een Kerk die onderweg is

Het publiek kan de paus begroeten in Leuven, Louvain-la-Neuve en Brussel.

13de-eeuwse muurschildering van Mozes in Abdij van Park

De uitzonderlijke 13de-eeuwse schilderingen zaten verstopt onder saaie pleisterlagen. De restauratie van Abdij van Park moet tegen 2026 afgerond zijn.

Clement Lemmens

Als scheutist en arts trok hij naar Indonesië waar hij een ziekenhuis, een polikliniek, een kraamkliniek en een kerk liet bouwen. Maak kennis!

Jongeren zingen tijdens een ontmoeting met paus Franciscus op het Sint-Pietersplein in het Vaticaan op 30 juli 2024. 50.000 misdienaars uit 20 landen waren toen op bedevaart in Rome.

Om liefde en hoop te ervaren, moeten jongeren hun levensreis opvatten als pelgrims, niet als toeristen op zoek naar de perfecte selfie, aldus de paus.

2 beeldjes naar elkaar gericht met tekst 'zachte krachten, de moed om op te staan'

21 september is Internationale Vredesdag. Schrijf je in om tot 4 oktober helemaal gratis 5 bezinningen van Pax Christi te ontvangen in je mailbox.