Indonesische katholieken rouwen om Nederlandse zuster

Zuster Robertilde Wihelmina van Der Meer stond bekend om haar hartelijkheid en onvoorwaardelijke inzet voor de zwaksten.
22/06/2021 - 11:27
Zuster Robertilde Wihelmina van Der Meer
Zuster Robertilde Wihelmina van Der Meer © Ucanews

Katholieke gelovigen uit het Indonesische bisdom Ruteng rouwen om de dood van de Nederlandse zuster Robertilde Wihelmina van Der Meer van de congregatie van Dienaressen van de Heilige Geest, die op 18 juni op 87 jarige leeftijd is overleden en er meer dan de helft van haar leven heeft besteed aan pastoraal werk in de gezinnen van hun bisdom. Zelfs de districtsregering sprak op sociale media haar medeleven uit bij het overlijden van de zuster, die bekend stond om haar hartelijkheid en haar totale toewijding aan de plaatselijke bevolking.  

Zuster Robertilde Wilhelmina van Der Meer werd op 21 juni begraven op het kerkhof van de congregatie in Ruteng. Zij kwam in 1972 in Indonesië aan. Zij trok te voet en te paard van het ene naar het andere dorp, waar zij gezinnen onder meer wegwijs maakte in gezinsplanning. Zij zette zich ook in voor leprapatiënten en mensen met een beperking.

Sinds 2016 kon de zuster zelf niet meer stappen, maar ook dan bleef zij zich inzetten voor de bevolking en kwamen mensen haar in Flores om raad vragen. Vanwege haar liefde voor de bevolking weigerde zij terug te keren naar Nederland, om daar op rust te gaan, vertelt een medezuster.  

Bron: Ucanews