Italiaanse Spiderman op audiëntie bij de paus

Hoog bezoek op de woensdagse algemene audiëntie in Rome: de Italiaanse Spiderman, held van ernstig zieke kinderen die uitkijken naar zijn komst.
24/06/2021 - 11:11

Paus Franciscus heeft op de woensdagse algemene audiëntie op het San Damasoplein in het apostolische paleis de Italiaanse Spiderman de hand geschud. Spinnenman had een plaatsje weten te veroveren tussen de hoogwaardigheidsbekleders.

Onder de rood-blauwe outfit van de gemaskerde Spiderman steekt de 27-jarige Italiaan MattiaVillardita. Door een aangeboren afwijking moest tot zijn veertiende vele en soms loodzware operaties ondergaan. Later is hij als Spiderman ernstig zieke patiëntjes in ziekenhuizen gaan bezoeken om hun lijden te verlichten. Hij kreeg daarvoor eind vorig jaar van president SergioMattarella een hoge Italiaanse onderscheiding.

Superhelden op de afdeling

Mattia Villardita kwam iets meer dan twee jaar geleden op het idee voor zijn Spidermanoutfit tijdens een gesprek met de directeur van een kinderziekenhuis. Hij is ook de oprichter van Supereroincorsia (Superhelden op de afdeling), een groep jonge mensen die vrijwilligerswerk doet en als een soort cliniclowns jonge patiënten momenten van ontspanning en afleiding bezorgt.

Bron: kro-ncrv.nl

De Italiaanse Spiderman op audiëntie bij de paus
De Italiaanse Spiderman op audiëntie bij de paus © VaticanMedia