Jeffrey Sachs wordt lid van Academie voor Sociale Wetenschappen

De Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs speelde een belangrijke rol bij het vaststellen van de millenniumdoelstellingen.
26/10/2021 - 10:00
Jeffrey Sachs
Jeffrey Sachs © World Economic Forum Davos

Paus Franciscus heeft de Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs benoemd tot gewoon lid van de Pauselijke Academie voor Sociale Wetenschappen.

Jeffrey David Sachs werd op 5 november 1954 geboren in Detroit, Michigan. In 1980 studeerde hij cum laude af aan de Universiteit van Harvard. Op zijn 29ste werd hij de jongste hoogleraar ooit aan deze topuniversiteit. Sinds 2002 is hij hoogleraar aan de Columbia-universiteit in New York. Hij is er ook directeur van het Earth Institute, dat zich op deze universiteit bezighoudt met armoede- en milieuproblematiek.

Time Magazine bestempelde Jeffrey Sachs zowel in 2004 als in 2005 als een van de honderd meest invloedrijke leiders ter wereld.

Sachs vervulde een belangrijke rol als adviseur bij het vaststellen van de Millenniumdoelstellingen van de VN om de honger en armoede wereldwijd met de helft te halveren, alle kinderen op school te krijgen, kinder- en moedersterfte uit te bannen, aids en malaria te verslaan, gelijke rechten voor mannen en vrouwen door te voeren, het milieu ingrijpend te beschermen en wereldwijd economische ontwikkeling op gang te brengen, onder meer door een schuldkwijtschelding voor de armste landen.

Bron: I.Media