Jezus populair bij Britse tieners

Een op vijf Britse jongeren heeft een grote genegenheid voor het christelijke geloof en beschouwt Jezus als een belangrijke inspiratiebron.
20/06/2017 - 12:45

Een op vijf Britse tieners omschrijft zichzelf als een actieve volgeling van Jezus. Tot die conclusie komt een studie van ComRes, in opdracht van de jongerenzendingsorganisatie Hope Revolution. De jongeren voelen zich onder meer door kerkbezoeken of vieringen in schoolverband tot die navolging aangemoedigd. De onderzoekers van ComRes waren zelf erg verbaasd door het resultaat. Algemeen wordt immers aangenomen dat de geloofspraktijk bij jongeren in vrije val is. Daarom hebben wij alles gecontroleerd en nog eens dubbel gecontroleerd.

Jongeren hebben een opmerkelijk grote genegenheid en openheid voor het geloof. ComRes

Opmerkelijk ook is dat de jongeren zich volgens de Britse studie sterker gestimuleerd voelen door kerkgebouwen, dan door lidmaatschap van groepen van gelovige jongeren, kerkelijke huwelijken of gesprekken met geloofsgenoten of andere christenen. 21 procent van de ondervraagden jongeren tussen 11 en 18 omschrijft zichzelf als een actieve volgeling van Jezus. 13 procent noemt zich praktiserend of kerkganger.

Enkele andere interessante gegevens van de studie:

  • 13 % bekeerde zich na een bezoek aan een kerk of een kathedraal
  • een vijfde na het lezen van de Bijbel 
  • 17 % omdat zij naar een confessionele school gaan
  • 14 % omdat zij een spirituele ervaring hadden die hen op weg heeft gezet naar Jezus

Bron: Christian Today