Kardinaal Burke wordt kunstmatig beademd

Kardinaal Raymond Leo Burke heeft vorige week bekendgemaakt dat hij besmet is met het coronavirus.
17/08/2021 - 15:53
Kardinaal Raymond Burke
Kardinaal Raymond Burke © Burke@twitter

Volgens vertrouwelingen van de Amerikaanse kardinaal Raymond Leo Burke is de voormalige prefect van de Apostolische Signatuur overgebracht naar de intensivecareafdeling en wordt er kunstmatig beademd. Zijn gezondheidstoestand is zorgwekkend. Laten wij samen de rozenkrans bidden voor zijn genezing en die van alle andere mensen die met het virus besmet zijn.

De 73-jarige emeritus aartsbisschop van Saint Louis woont in Rome. Na een bezoek aan het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadeloupe in La Crosse (Wisconsin, VS) bleek na een medische controle dat hij met het coronavirus besmet was geraakt. Aanvankelijk was er alleen sprake van lichte symptomen, maar de voorbije dagen ging zijn gezondheid sterk erop achteruit.

Kardinaal Burke staat bekend als een beenharde criticus van paus Franciscus en sprak zich in het verleden ook fel uit tegen vaccinatie. Hij was een aanhanger van de beruchte complottheorie die gelooft dat bij vaccinatie een chip onder de huid wordt geplaatst en dat buitenlandse machten de pandemie misbruiken om een verborgen agenda door te voeren. Het is onduidelijk of hij werd gevaccineerd.

Bron: CNA/CNN