Kerk van Zimbabwe tegen rituele moorden

In Zimbabwe worden lichaamsdelen van kinderen verkocht om gebruikt te worden in bijgelovige rituelen.
26/06/2021 - 10:52

De leiding van de katholieke Kerk in Zimbabwe heeft eerder van de week een erg verklaring gepubliceerd waarin zij de recente golf van rituele moorden, vrijwel altijd op minderjarigen, streng veroordeeld. Volgens de Zimbabwaanse Commissie voor Rechtvaardigheid en Vrede (CCJPZ) worden onschuldige kinderen ontvoerd en meedogenloos vermoord. De lichaamsdelen van de slachtoffers worden ook buiten Zimbabwe verkocht.

President Emmerson Mnangagwa had de reeks rituele moorden – zeven in minder dan een maand tijd – al in mei veroordeeld. Hij uitte toen zware kritiek op het bijgeloof dat aan de basis ligt van de praktijk. Met de rituelen worden  persoonlijk succes, een goede en voorspoedige zwangerschap of een nieuwe baan afgesmeekt.

Ook de CCJPZ vestigt de aandacht erop dat er bij die rituelen offers worden gebracht. Daarvoor moet iemand worden gedood. Jonge kinderen zijn een gemakkelijk doelwit. De kerkleiders dringen bij het bewind in Harare erop aan dat een bestand wordt aangelegd met de namen van de zelfverklaarde genezers, die aanzetten tot dergelijke rituelen. Bovendien wordt een betere bescherming gevraagd van kinderen, op de weg van en naar school.

Bron: Kathpress.at