Lourdes stelt zomerplan voor

Elk jaar trekken miljoenen pelgrims, waaronder tienduizenden zieken en gehandicapten, op bedevaart naar Lourdes.
09/06/2021 - 13:56
Lourdes
Lourdes © Philippe Keulemans

In het Franse bedevaartsoord Lourdes is het aanbod voor de pelgrims tijdens de zomermaanden voorgesteld, nu de coronapandemie flink is geluwd. Volgens de verantwoordelijken hebben de gezondheidsmaatregelen en de lange gedwongen sluiting omwille van corona het heiligdom intussen miljoenen euro’s gekost. Het programma Nights of Lourdes biedt een ruim aanbod van recitals, kaarsjesprocessies en eucharistievieringen in het teken van Onze-Lieve-Vrouw.

Rector Olivier Ribadeau Dumas: De processies zullen verlicht worden door lichtinstallaties bij de twee pelgrimsbasilieken. De coronamaatregelen worden nu geleidelijk versoepeld. De lockdown heeft ons miljoenen euro’s gekost. Het is belangrijk om de lokale economie opnieuw te stimuleren. Dumas bemerkt nog dat een coronapas niet nodig is om het heiligdom te betreden.

Op 16 juli, de datum van de laatste verschijning van Maria aan Bernadette Soubirous in 1858, wordt de wereldwijde digitale bedevaart van vorig jaar herhaald onder de naam Lourdes United. Het evenement zal 15 uur lang live via televisie, radio en sociale netwerken in tien talen te volgen zijn.